OVER ONS

Bij uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers zijn we trots op ons team. Een ploeg van jonge mensen. Dag en nacht dragen ze de bezieling van de stichters van deze zaak uit. Wie komt, die blijft. Loyale medewerkers met een vriendelijke stem aan de telefoon en een hartelijk gezicht bij het eerste gesprek (en ook later). Zonder hen staan we nergens. Want het vergt heel wat energie en toewijding om elke familie met raad en daad bij te staan in wazige dagen. Maar het is net die betrokkenheid die ons uitvaartcentrum typeert, en dat willen we ook zo houden. We willen een troost en een baken van licht voor u zijn.

Begin jaren tachtig vorige eeuw was mijn grootvader schrijnwerker in het dorp, vertelt Bart Reweghs. Een begrafenisondernemer – dat bestond daar toen niet. Maar hij maakte wel begrafeniskisten als iemand uit de buurt overleed. Van het een kwam het ander: mettertijd reed hij ook samen met de nabestaanden naar het Belang Van Limburg voor het rouwbericht in de krant. Bijvoorbeeld. Pas later heeft hij daar echt zijn beroep van gemaakt. Met alles er op en er aan… Zo was de plaatselijke drukker tijdens het weekend niet beschikbaar, maar soms drong de tijd, en zo is hij ook zelf het rouwdrukwerk voor zijn rekening gaan nemen.

Mijn ouders hebben het uitvaartcentrum nadien overgenomen, in dezelfde spirit: altijd bereikbaar, altijd voor honderd procent gaan. Intussen hebben mijn broer en ik de leiding overgenomen, maar mijn ouders komen nog geregeld een handje helpen als het nodig is. Die inzet dragen ze ook over op onze jonge medewerkers, en dat is mooi om mee te maken. Ons uitvaartcentrum begeleidt zo’n vijfhonderd uitvaartplechtigheden per jaar.
Altijd met hart en ziel.